Следвайте Гласове в Хърватският президент Зоран Миланович заяви днес, че енергията

...
Следвайте Гласове в Хърватският президент Зоран Миланович заяви днес, че енергията
Коментари Харесай

Хърватският президент: ЕС ще купува газ от САЩ на три пъти по-висока цена

Следвайте " Гласове " в
Хърватският президент Зоран Миланович заяви днес, че силата не е стока, а запас, който подсигурява сигурност, самостоятелност и мощ, а Европейският съюз сега се намира в обстановка, в която ще купува газ от Съединени американски щати на „ три пъти по-висока цена “, съобщи ХИНА. Миланович сподели, че това е повода френският президент Еманюел Макрон да отиде до Съединени американски щати и да приказва с президента Джо Байдън – „ да помоли в действителност, като по-слаб сътрудник, за схващане и благосклонност “.

„ В този миг, и генерално, силата е основен проблем “, сподели Миланович на откриването на икономическия конгрес „ Business Meets Politics – Енергията през днешния ден и на следващия ден “, проведен от Словенско-хърватския бизнес клуб и словенското посолство в Хърватия като част от визитата на словенския президент Борут Пахор в Хърватия.
Миланович сподели, че Русия и Съединени американски щати, всеки по собствен метод, неслучайно са „ две огромни, неразрушими страни “ „ Те са неразрушими, тъй като имат избрани технологии (…) и неограничени количества сила за потребностите си. Китай не е в тази категория “, сподели Миланович.
Той добави, че Европейски Съюз дълго време е поддържал илюзията, че ще сътвори енергиен пазар, само че поради сериозността на актуалната военна обстановка, ще се наложи да купува газ от съдружника си Съединени американски щати на тройна цена.

Миланович сподели, че това е и повода френският президент Еманюел Макрон да отиде до Съединени американски щати и да приказва с президента Джо Байдън – „ да помоли в действителност, като по-слаб сътрудник, за схващане и благосклонност “.
Хърватският президент изрази убеденост, че въвеждането на еврото ще бъде положително за Хърватия, като се има поради, че стопанската система на страната е основана главно на бранша на услугите. По думите му също по този начин влизането на Хърватия в еврозоната и Шенген ще усъвършенства връзките сред Хърватия и Словения.
Словенският президент Борут Пахор е в края на своя втори мандат, а визитата му в Хърватия е неговото последно публично посещаване като президент.
В изявлението си той открои значимостта на положителните междусъседски връзки и оцени, че идният банкет на Хърватия в Шенген и еврозоната ще има положителен резултат и върху словенската стопанска система и в допълнение ще укрепи връзките на двете страни.
Директорът на Словенско-хърватския бизнес клуб, Саша Муминович сподели, че търговията сред двете страни е постигнала връх от 5,6 милиарда евро през 2021 година, с вероятност тази година да бъде даже по-успешна.
„ Хърватия е петият най-съществен задграничен търговски сътрудник на Словения, а Словения е третият най-съществен сътрудник на Хърватия ", сподели той, като добави, че " Хърватия и Словения са най-важните капиталови дестинации една на друга ". Муминович акцентира и значимостта на съдействието сред двете страни в зеления преход.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
29 Ное 2022168128 Ное 2022250827 Ное 2022138326 Ное 2022203724 Ное 2022321522 Ное 20222191Коментари “ да помоли … за благосклонност ”29 Ное 2022 17:45ч.
Как ви се вижда? За мен е тотално проваляне.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Няма по-голямо проваляне от участието в метастазите на Съединени американски щати + Европейски Съюз и ОТАН29 Ное 2022 23:54ч.
Всичко протичащо се е разследване от този европозор.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone29 Ное 2022 18:06ч.
Пълен провал на секви тактики, тактики и тинтири - минтири. Пълен и категоричен. И което е най-готиното - сами си го съчинихме и реализирахме, с жизнен бригадирски жар.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk29 Ное 2022 18:24ч.
EС ще си остане изцяло самодостатъчен в областта на услугите, той така и така не може да запази мижавата си промишленост при тези цени, изключително за конкурентен експорт. Денят на благодарността не е всеки ден и завърши помилванета на пуйките, следва огромното скубене на пуяците. Като няма самун, дишайте свободно и не въздишайте по окончателно пропилени времена.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Европейски Съюз ще си остане самодостатъчен в областта на услугите " 29 Ное 2022 19:40ч.
Какви услуги ще си вършим без енергетика и индустрия? Джобен тенис?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ким Чен Ун29 Ное 2022 20:05ч.
Обитавате паралелната действителност. След като я напуснаха автомобилните компании Русия прави по 3300 коли без климатик и еърбег на месец. Виж Германия какъв брой прави.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати кимчо мамин сладостен бягай у корея и нямаш вместо оси30 Ное 2022 8:11ч.
Били бил по този начин добър да ни осветлиш с цифри и обстоятелства, какво прави сега Германия? Правят коли, само че кой купува и дали не стягат дисагите да бягат през огромната локва във фащ? Би ли ни осветлил по този въпрос, кимчо? Или опорките козяшки през днешния ден не споделят това! Козяк, незачет! И опорките през днешния ден доста нефелни, бе! Анадънму?
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР